Web Analytics Made Easy - Statcounter

در همین بحبوحه که هر کدام از ما به فکر تهیه کادو به مناسبت روز مادر و تقدیر از مادران خود هستیم، کودکان و مادران بسیاری هم در کلونی‌های آلوده به موادمخدر روزگار می‌گذرانند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ روبراه بودن حال زن‌ها حال زمین و زمان را خوب می‌کند و بودنشان پایان تمام تیرگی‌ها و زنگارهایی است که  در گذر از روزهای غمبار و نفس‌گیر زندگی بر دل نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوری که وجود پر مهر زنان و مادران به زندگی آدمها می‌تاباند نوری آسمانی است که تلألو آن برکت و شادی و آرامش به همراه دارد و در یک جمله اگر بخواهیم از تاثیر وجود ِ با عشق مادران بگوییم می‌توانیم آن‌ها را آغشته به عطر و بوی خود خدا بدانیم.

 

از دغدغه هدیه روز مادر تا جایی برای پایان نشئگی!

مادران افرادی مثل ما که زندگی آن‌ها با همه کم و کسری‌اش را تجربه کرده و پا به پای شریک زندگی‌شان جلو رفته‌اند و همدم و همراه هم بوده‌اند با زنان و مادرانی که شریک و همسر معتاد یا دارای مشکلات دیگر هستند، تفاوت‌های بسیاری دارد.

در همین بحبوحه که هر کدام از ما به فکر تهیه کادو به مناسبت روز مادر و تقدیر از مادران خود هستیم، کودکان و مادران بسیاری هم در کلونی‌های آلوده به موادمخدر شب را صبح می‌کنند و در انتظار دستی برای یاری جهت برخاستن و فرار از این منجلاب هستند.

آوارگی زنان کارتن خواب، کابوس بی‌پایانی است که تا یافتن سرپناهی امن و مطمئن هر روز بارها مرگ و نیستی را تجربه می‌کنند و متاسفانه در موارد متعددی مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرند و درد بی‌پناهی‌شان مضاعف‌تر از قبل می‌شود.

روز مادر برای مادران معتاد کارتن خواب، طعم تلخ بی‌کسی دارد و تداعی دوباره بی‌پناهی آن‌ها در زندگی محسوب می‌شود و به قول خودشان تکرار حسرت روزگاری است که غرق در مصرف مواد مخدر بوده و قدر مادر خود را ندانسته‌اند.

عده‌ای هم خود را قربانی مادر معتادی می‌دانند که خماری و نشئگی را میراث ماندگارشان کرده و نبض نوزادی تا این روزهای میانسالی که خود مادر شده‌اند را با موادمخدر تنظیم کردند.

 

بیش از ۲ هزار زن کارتن‌خواب در تهران وجود دارد

بر اساس آخرین آماری که مسئولان از آمار کارتن خوابهای زن شهر تهران ارائه داده‌اند، در حال حاضر بیش از ۲ هزار نفر از مصرف کنندگان مواد مخدر در شهر تهران را معتادان زن در برمی‌گیرند که به صورت کارتن خواب و بی‌خانمان زندگی می‌کنند.

مادران و زنان کارتن خواب، زنان بی‌پناه و فراموش شده‌ این شهر هستند که در انبوه ازدحام و شلوغی پایتخت و برنامه‌های مختلف مسئولان در حوزه زنان از یادها رفته‌اند و بر خلاف هیاهویی که به نام آن‌ها به راه می‌اندازند، کمترین حق این گروه آسیب دیده برای زندگی هم ادا نمی‌شود.

روزی یکی از معاونان رئیس جمهور در حوزه زنان از عقیم کردن زنان کارتن خواب و گرفتن حق مادری از این افراد گفت و روزی هم دیگر معاون وی از نداشتن هیچ گونه مسئولیت دولت، در قبال زنان معتاد متجاهر که آواره و مستأصل شب و روزهای خود را در خیابان سپری می‌کنند.

بر اساس قانون، ساماندهی و ارائه خدمات به افراد بی‌خانمان و کارتن خواب بر عهده چندین و چند دستگاه مختلف است، اما متاسفانه هیچ یک از نهادهای مسئول وظیفه خود را در این میان به درستی انجام نمی‌دهند و علی رغم تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب درباره تلاش مسئولان جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی معضلات این چنینی همچنان پیچیده‌تر و حادتر می‌شوند.

آرزوی همه زنان کارتن‌خواب پاکی و سرپناهی امن است!

در حال حاضر تعداد زیادی از زنان و مادران کارتن خواب به همراه کودکان خردسال و کم سن و سال خود در پاتوق‌هایی مثل شوش، دروازه‌غار و دره فرحزاد و سایر نقاط آلوده به مصرف موادمخدر و خرده فروشی زندگی می‌کنند.

طی گفتگویی که به عنوان خبرنگار خبرگزاری دانشجو با تعدادی از زنان کارتن خواب به مناسبت روز مادر انجام شد، همه آرزوی مادران و زنان کارتن خواب در داشتن سرپناهی امن و مطمئن و پاکی و رهایی از مصرف موادمخدر خلاصه می‌شود.

با وجود فعالیت مجموعه‌های بی‌ شماری که در حوزه مقابله با اعتیاد زنان و کاهش آسیب‌های اجتماعی در این حوزه مشاهده می‌شود، برآورده کردن آرزوی این عزیزان به هیچ وجه سخت نبوده و تنها با کمی برنامه‌ریزی و فاصله گرفتن از حواشی موجود، بخش گسترده‌ای از معضل بی‌خانمانی و اعتیاد این گروه قابل حل است.

به کارگیری افراد متخصص ائم از مددکار اجتماعی و روانشناس و روانپزشک متخصص در مراکز اقامتی زنان کارتن خواب که اغلب به اعتیاد هم گرفتار هستند، از مهمترین مواردی است که در تسهیل روند پاکی و ثبات این برای این زنان که نیازهای آن‌ها نسبت به سایر زنان ویژه‌تر است، نقش غیر قابل انکاری دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روز مادر زنان کارتن خواب اعتیاد آسیبهای اجتماعی زنان کارتن خواب روز مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۳۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران